Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 14.05.2024, 14:36

Комунальний заклад "Нельгівська гімназія"

Меню сайту
Наше опитування
Ви, відвідувач нашого сайту:
Всього відповідей: 91
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 5 » Є право у кожного з нас…
18:42
Є право у кожного з нас…

       Сучасне постіндустріальне суспільство ставить перед загальноосвітніми навчальними закладами завдання виховати свідому, соціально зрілу, працелюбну, творчу особистість, людину з високою правовою культурою. Кожен громадянин повинен розуміти та знати закони, усвідомлювати свої права, знати, як їх захищати, виконувати обов’язки перед державою та суспільством. Вирішення цих завдань значною мірою покладається на школу.

       Активно працює над формуванням в учнів правової культури та знань Нельгівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Так, з 24 по 29 листопада у школі було проведено Тиждень правових знань, у межах заходів якого учні молодшого та середнього шкільного віку отримали змогу дізнатись багато цікавого та корисного в галузі прав та обов’язків людини, а старшокласники  змогли перевірити власні знання та вміння, отримані при вивченні предмета «Правознавство».

     В межах Тижня правових знань для молодших класів було проведено виховні заходи на тему: «Права та обов’язки дитини». Учні залюбки брали участь в наукових вікторинах, переглядали презентації, яскраві уривки-мультфільми з улюблених казок, аналізували їх. Старшокласники взяли участь у брейн-ринзі «Юридичний потяг», під час якого учні 10 та 11 класів змагалися за звання кращої команди знавців права. З невеликим відривом перемогли одинадцятикласники. Крім того, старшокласники мали змогу взяти участь у конкурсі рефератів «Є право у кожного з нас».  Перемогли у ньому Ремжина Юлія (11 кл.) та Минько Юрій (11 кл.). А учні середніх класів (5-8 кл.) змагались у конкурсі малюнків на тему: «Молодь обирає життя». Найкращими визнано роботи Волосюка Андрія (8 кл.), Савченка Віталія (8 кл.), Лузіної Влади (5 кл.), Авекіна Дениса (6 кл.), Бондаренко Сніжани (8 кл.) та Лузіної Уляни (7 кл.).

       Також школярі мали змогу поспілкуватися з представником правоохоронних органів Ремжиним О. В., який розповів їм про права кожного; про те, які види покарань існують та чому не можна порушувати права іншої людини.

       Маємо надію, що знання, отримані протягом Тижня правових знань та на уроках правознавства, слугуватимуть кожному учневі дороговказом в житті.

Вікторія Ремжина,

вчитель історії та права

На фото: роботи, представлені у конкурсі малюнків

    

 

Переглядів: 555 | Додав: Стахій
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
  • ВОКТМС Софіївської СР
  • Освіта в Україні
  • Міністерство освіти і науки України
  • Софіївська сільська рада
  • КЗДО "Світлячок" с. Нельгівка
  • Цікаві факти
    Мужчины используют 7000 слов в день, а женщины – 20000.

    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz