Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 17:40

Комунальний заклад "Нельгівська гімназія"

Меню сайту
Наше опитування
Ви, відвідувач нашого сайту:
Всього відповідей: 91
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 25 » Шевченківський тиждень
20:52
Шевченківський тиждень

З 04 березня по 12 березня 2019 р. в КЗ «Нельгівська ЗОШ І-ІІ ступенів  з метою популяризації творчої спадщини Т. Шевченка, утвердження його духовних заповідей, активізації патріотичного виховання учнівської молоді був проведений Шевченківський тиждень, присвячений 205-й річниці від дня народження Великого Кобзаря. Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому. На урочистій лінійці „Тобі, Тарасе, шану складаємо” було оголошено про відкриття Шевченківського тижня та ознайомлено з планом заходів. Класними керівниками 1-9 класів проведено виховні години „Ми чуємо тебе, Кобзарю крізь століття».Цього ж  дня відбулися виставка літератури «Зі сторінок «Кобзаря» зійшла Правди зоря», усний журнал «Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське, в душі ми збережемо» (для учнів 1-9 класів).  У вівторок нікого з учнів не залишив байдужим перегляд відеопрезентації «Совість і Правда України – наш Кобзар. Пророцтво Шевченка». Середа розпочалася виставкою малюнків «Наш Кобзар»,де найактивнішими учасниками були учні 3,5,6 класів.

. Також був проведений конкурс художнього читання, присвячений 205-й річниці з дня народження Т.Г. Шевченка «Шевченко - голос душі українського народу» . У конкурсі взяли участь  учні 5-9 класів.

Педагогічний та учнівський колективи школи взяли активну участь у запланованих заходах.

Учні 5-9-х класів активно долучилися до оформлення газет про життєвий і творчий шлях Т. Шевченка. Найзмістовнішими, інформативнішими були газети учнів 5,6 класу ,а в учнів 7 класу найгарніший тематичний  лепбук.

 

Особливий інтерес в учнів викликали цікаві факти з життя Кобзаря, твори, присвячені йому, про які вони дізналися під час проведення Єдиного уроку «Сторінками життя Шевченка», літературного свята «Тарасовими шляхами», літературної вікторини «Слово Шевченка вічне» ( 5 клас). Для молодших школярів була організована тематична виставка малюнків за творами Т. Шеченка «Наш Шевченко».Вчителі початкових класів та вчитель української мови з учнями 5-9 класів написали твори та  Шевченківські диктанти.

Літературні читання «Із Шевченком у серці» стали справжнім святом і для юних глядачів. Тут панувала атмосфера творчості, артистизму, поваги й любові до безсмертного слова Великого Кобзаря. Усім запам’яталися виступи учнів 5-7 класів.

У кабінеті української мови та літератури діяла виставка творів Т.Шевченка «Слово вічне, слово невмируще».

12 березня відбулася урочиста лінійка –літературна композиція «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» під керівництвом Фастової Л.З.  Підвели підсумки тижня,де переможцями конкурсів стали учні 7 класу.2 місце посіли учні 6 класу,3 місце-5 клас.

На заходах звучали пісні на слова поета, школярі інсценізували уривки з його життя та поем, декламували вірші. Учні із задоволенням брали участь у роботі та показали акторські здібності, добрі знання із життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка, розігруючи уривки з творів поета. Мета заходів – показати Кобзаря не тільки як борця за волю, а й як звичайну людину, яка мріяла про особисте щастя та сім’ю.
Шевченківський тиждень у загальноосвітньому навчальному  закладі пройшов на високому рівні. Усі заплановані заходи проведено вчасно і результативно. ).

  Загалом, Шевченківський тиждень пройшов цікаво й насичено.


Творчість Т. Шевченка є імпульсом до розуміння суті української історії, життя народу. Із упевненістю можна говорити, що Шевченко виступає сьогодні духовним будівничим нашої держави: через сприйняття поетової спадщини народ України національно самостверджується, морально зміцнюється, духовно очищується.

Переглядів: 462 | Додав: Стахій
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
  • ВОКТМС Софіївської СР
  • Освіта в Україні
  • Міністерство освіти і науки України
  • Софіївська сільська рада
  • КЗДО "Світлячок" с. Нельгівка
  • Цікаві факти
    Отпечатки языка у всех людей индивидуальны.

    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz